Známý herec Martin Písařík pomáhal s přípravou terapeutické jízdárny na sezónu!

03. 06. 2024 | Tisková zpráva

Martin Písařík nedávno přiložil ruku k dílu při přípravách terapeutické jízdárny v Hostivaři, kterou zde provozuje Zajíček na koni. Známý herec a tvář reklamní kampaně Provident Financial se tak připojil k dobrovolníkům z řad zaměstnanců této společnosti. Provident je se Zajíčkem na koni spojen dlouhodobě, a to i v rámci projektu Neviditelní, skrze nějž podporuje znevýhodněné skupiny obyvatel.

Již téměř dvacet let organizace Zajíček na koni pomáhá rodinám s handicapovanými dětmi i dalším znevýhodněným skupinám. Kromě provozu kavárny pro zdravotně znevýhodněné tak organizace nabízí i terapeutické a výcvikové jízdy na koních. Handicapované i jinak znevýhodněné děti dochází každý den na terapeutické lekce, které probíhají pod dohledem cvičitele v jízdárně v Praze 10 Hostivaři.

Podpora rodin v nouzi i s hvězdným dobrovolníkem

Právě do Hostivaře vyrazili i letos v rámci firemního dobrovolnického dne vyrazili zaměstnanci Provident Financial. Tentokrát ale s hvězdným „kolegou“ v čele. Martin Písařík, který je se značkou Provident coby tvář její reklamní kampaně spojen již druhým rokem, se pustil do práce na přípravě jízdárny na sezónu. Herce, kterého veřejnost zná z celé řady televizních seriálů i divadelních inscenací neminul úklid výběhů pro koně, renovace stájí či venkovního vybavení. „Za nedlouho nám ve stájích začíná hlavní sezóna a jsme proto nesmírně vděční, že jsme zde mohli mít tolik pomocníků, kteří nám i letos pomohli s pracemi, na které během roku nezbývá příliš času,“ uvádí Markéta Šulcová, ředitelka Zajíčka na koni. Kromě fyzické práce Písařík i ostatní dobrovolníci měli možnost asistovat při samotných terapeutických jízdách, což byla pro herce zcela nová zkušenost. „Děti člověka obohatí svým pohledem na svět a pokud mají nějaký handicap, může nás ten jejich pohled hodně naučit. Vážím si všech rodičů, kteří se vydali na tu těžkou cestu plnou upřímné lásky. Odměnou jsou jim jen drobné úspěchy nebo skromné radosti. O to více je ale jejich cesta hodna obdivu a je třeba být nablízku a podat pomocnou ruku, pokud o to žádají,“ uvedl Martin Písařík

Finanční podpora 80 000 Kč zaplatí pobyt u moře dětem s handicapem i jejich individuální potřeby

Provident Financial je dlouhodobým podporovatelem organizace, proto i letos ředitelka Zajíčka převzala z rukou Jany Austové Pikardové, manažerky projektu Neviditelní a mluvčí společnosti Provident Financial, finanční dar v hodnotě 80 000 Kč. Ten organizace využije na pobyt dětí s handicapem u moře i na cílené individuální potřeby handicapovaných dětí v nouzi. „Zajíček na koni je pro nás i naše zaměstnance již doslova srdcovou záležitostí. Jsme nesmírně vděční, že se nám opět povedlo spojit fyzické síly a podpořit skupinu lidí, kteří se často cítí Neviditelní. Věříme, že i finanční dar poputuje přesně k těm, kteří si to zaslouží,“ uvedla Jana Austová Pikardová.

O Zajíčkovi na koni 

Zajíček na koni již téměř 20 let pomáhá rodinám a zařízením pečujícím o děti a mladistvým i dospělým s duší dítěte ze znevýhodněných skupin obyvatel. Pomáhá s organizováním volnočasových aktivit dětí a mladistvých se zvláštním zaměřením na integraci. Mladé handicapované zaměstnává ve své tréninkové kavárně Café AdAstra a pomáhá i sociálně slabým rodinám. Více informací naleznete na www.zajiceknakoni.cz. Informace o projektu Ježíškem po celý rok naleznete na https://jezisek.zajiceknakoni.cz/ .

Další tiskové zprávy